"Değerimiz Kimliğimiz"

Proje hakkında

Çocuklar dünya üzerinde büyüyen sosyal problemlerden, şiddet ve hoşgörüsüzlükten artan bir şekilde etkilenmektedir. Pek çok ülkede aileler ve eğitimciler toplumsal düzeni tehdit eden bu sorunlardan kurtulmanın yolunun etkili bir değerler eğitiminden geçtiği kanaatindedirler. Sosyal denetim mekanizmalarından en önemlisi olan değerler, toplumsal bütünlüğün ayrılmaz unsurlarındandır. Bireyin hayatında hemen her şey bu değerlere göre algılanır ve yaşamın anlamı bu şekilde öğrenilir. Bu yüzden değerler eğitiminin yapılmasında, eğitim kurumlarına ve öğretmenlere büyük görevler düşmektedir. Bu projede bazı kök değerleri aylık etkinlikler ile ele alarak öğrencilerimizin aktif öğrenme gerçekleştirerek bu değerleri öğrenip içselleştirmesi ve bu vesileyle milli-manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılması planlanmaktadır. Projemiz müdredatlar arası bir projedir, ayrıca eğitim teknolojileri de proje süresince aktif kullanılacaktır.

Proje ayrıntıları için TIKLAYINIZ:

29-12-2021

Yayın: 29.12.2021 - Güncelleme: 29.12.2021 14:13 - Görüntülenme: 255